Vishwaguru Maheshwaranandaji szeptember 17-től egyhetes magyarországi körútra érkezett hazánkba. Több jógaközpontot is felkeres, ahol előadásokat és szatszangokat tart. A pénteki napon röviden Érden is megállt, és az ottani jógagyakorlók számára tartott előadást, miután közösen elfogyasztották ebédjüket. Még aznap este Budapesten tartotta meg első előadását, melyet a szombati napon két másik követett. Következzen itt néhány gondolat ezekből a programokból.
Vishwaguruji többször hangsúlyozta a gyakorlás fontosságát, mely az egészségmegőrzés eszköze. A mentális egyensúly támogatására ajánlotta a méhzümmögéshez hasonlító légzéstechnikát, a brahmari pránájámát. Mindezt lehet kapcsolni az asvini mudrához és az óm hang zengetéséhez - ahogyan a résztvevők gyakorolták is mindezen technikák kombinációját.
Vishwaguruji ajánlotta, hogy az első gondolatunk reggel ez legyen: “Ember vagyok.” Tovább folytatva e gondolatmenetet az jelenjen meg az elménkben, hogy “Ó, Földanya, engedd meg, hogy rád lépjek!”. Így az egész napunk boldog lesz, hiszen felidézzük azokat a belső minőségeket, amelyek emelkedetté tesznek bennünket. 

Vishwaguruji az érdi és budapesti programot követően magyarországi körútját Szegeden folytatja.