logo-facebook

A jógának megvan a lehetősége a világ állapotának megváltoztatására

A béke a saját szívünkben kezdődik, ahhoz, hogy békét láthassunk a világban, először fel kell fedezzük azt a tényt, hogy a béke forrása bennünk, mindannyiunkban van. Minden egyes gondolatunk valamilyen formában valamikor megvalósul, a karma törvénye szerint “ki mint vet, úgy arat”. Ezért a világ megváltoztatásához az első lépés önmagunk megváltoztatása.

A rendszeres jóga szádhana gyakorlása által felébresztjük testünkben azokat az energiaközpontokat, amelyek az élet összes negatív és pozitív tapasztalatát tárolják és létrehozzák. Önmagunk uralásához először ezeket az energiaközpontokat szükséges uralnunk, ami azt jelenti, hogy megértjük őket. Mindegyik csakrának megvannak a maga irányultságai és képességei. Minden érzelmi vihar, düh, bosszúság, bűntudat, félelem feloldható a jógikus technikák segítségével. Ha ezeket helyesen, tudatosan és megfelelő vezetéssel gyakoroljuk, elvezethetnek minket oda, hogy meghaladhassuk az összes szenvedésünket, a fizikaiakat és mentálisakat egyaránt. Elvezetnek oda, hogy mindennapi életünkben több pozitív érzést tapasztalunk meg.
A meditáció gyakorlása által végre túlléphetünk a fájdalmon és a szenvedésen, megtanuljuk megérteni másokat és kifejlesztjük azt képességet, hogy az ő szempontjukból tudjuk látni a dolgokat. Megtapasztaljuk a nyugalmat, az együttérzést, a derűt és a hálát. A meditáció segítségével végül látást nyerünk a belsőnk irányába és felfedezzük a választ mindenre, amit kerestünk.
Tehát a jógagyakorlatok által feloldjuk az eltárolt érzelmek benyomásait, friss energiát nyerünk, gyógyítjuk a testet és javítjuk annak összes működését. Az anáhata csakrán (szív központ) való meditáció segítségével felébresszük a könyörület és az alázat érzését, amely lehetővé teszi, hogy megzabolázzuk a harag, félelem és depresszió erőit.
Az egészséges ember egészséges családot hoz létre, az egészséges család azt jelenti, hogy egészséges a társadalom, az egészséges társadalom egészséges nemzethez vezet – ezen a módon a jóga az egyes emberekre kifejtett hatáson keresztül hozzájárul a világbékéhez, a fenntarthatósághoz és – ami nagyon fontos – a belső szabadságunkhoz.

Részletek
Őszentsége Vishwaguruji Paramhans Maheshwarananda előadásából

Vishwaguruji a Béke Nagykövete cím birtokosa, világszerte tisztelt jógamester, a “Jóga a mindennapi életben®” tudományos rendszerének magalapítója. Őszentsége India Rádzsaszthán államából származik és több, mint negyven éve Ausztriában, Bécsben él. Minden évben körbeutazza a világot, hogy meglátogassa a “Jóga a mindennapi életben” központokat Európában, Amerikában, Új-Zélandon és Ázsiában. A “Jóga a mindennapi életben” egy világméretű nonprofit humanitárius szervezet, amely különleges konzultatív státusszal rendelkezik az ENSZ Gazdasági és Társadalmi Tanácsában (ECOSOC). A Szervezet tevékenysége az emberiség szolgálatára irányul, az egészség, a világbéke, humanitárius segítség, a környezet és minden élőlény védelme, a minden vallás, kultúra és nemzet egymás iránti megértése, tisztelete és szabadsága érdekében.