Még az olyan szerencsétlen időkben is, mint a mostani, léteznek a tiszta fény és boldogság helyei és pillanatai. Az egyik ilyen hely a Mahaprabhu Deep Ashram Strilkyben, ahol a világ egyik legfényesebb fénye mindig ég. Ez a Sri Alakhpuri Siddha Peeth Parampara fénye, amelyet Őszentsége Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Sri Swami Maheshwaranandaji hozott
el nekünk. A hónapokig tartó jóga szádhana, a Vishwagurujival tartott számos szatszang és a nagy, nemzetközi "Jóga a mindennapi életben" család közös együttléte hihetetlen pozitív energiát adott az Ashramnak, amelyet mindenki magával visz, amikor hazatér a különböző országokban lévő otthonába.

VishwaguruJi szüntelenül bátorította a jelenlévőket, hogy ne féljünk, ne aggodalmaskodjunk fölöslegesen, merítsünk erőt a guru darshanból, a szatszangból és a gyakorlásból. Az előadások és a gyakorlás során Vishwaguruji bevezette a hallgatóságot, a gyakorlókat a kundalíni és a csakrák titkaiba. Hangsúlyozta az egészséges táplálkozás és a természetes életmód fontosságát, a gyakorlatban mutatta be, hogyan alakíthatjuk a napi ritmusunkat a természet ritmusának megfelelően: például a naplemente idejéhez igazította a vacsorát és az esti szatszangot.

strilky ashram2

A Strilky jógatábor ideje alatt számos spirituális ünnepre is sor került. Ezek közül a tanítványok, a spirituális keresők számára a
legfontosabb volt a Guru Purnima. A Guru Purnima a jógagyakorlók számára különleges konstelláció. Boldogok és áldottak azok, akik fizikailag együtt lehetnek Gurudévájukkal a Guru Purnima ünnepén. Azok is boldogok és áldottak, akik bár fizikailag messze vannak, gondolataikkal és érzéseikkel állandó kapcsolatban állnak Gurudévájukkal. Továbbá módunk volt Strilkyben a Raksha Bandhan, a lelki testvérek napjának, valamint az Úr Krishna születésnapjának és más spirituális fesztiváloknak a megünneplésére is.