Jóga az irodalomban – a szavak hatása az egészségre. Előadás március 8-án vasárnap 16.00-tól 17.30-ig a Szatszang jógaközpontban LíládévÍ: A beavatás c. regénye apropóján.  Az előadó Vajda Katalin (Líládéví) író, számtalan színdarab, tv-sorozat szerzője. Legismertebb sorozat: "Família Kft.""Anconai szerelmesek" című színdarabja 1997 óta folyamatosan repertoáron van és több, mint egymillió néző látta az ország különböző színházaiban. Sikerének titka szellemes dialógusaiban és remek történetvezetésében rejlik, a néző egyetlen pillanatra sem unatkozik. Mindezt megtaláljuk első regényében: "A beavatás" című, nemrég megjelent könyvben. Emellett komoly spirituális élményben is lehet része az olvasónak, és éppúgy bepillanthat a színházi világ misztikumába is. Az előadáson lehetőség lesz kérdezni is, igény szerint a program átfolyhat író-olvasó találkozóba.

A könyvről:

"Mari az ünnepelt színésznő sikereinek csúcsán egyik pillanatról a másikra eltűnik a világ szeme elől. Még vőlegénye, az indiai származású színházrendező sem tudja, hol lehet. Tíz évvel később egy véletlen folytán, vagy talán a sors szeszélye révén a levegőben találkoznak. Együtt utaznak egy Indiába tartó repülőgépen. Sorsuk újra összefonódik, de már minden megváltozott…

A személyes tapasztalatok alapján íródott történet elkalauzolja az olvasót egy indiai ashram mindennapjaiba, bepillantást enged egy autentikus jógamester, egy guru életébe, tanításaiba, csodatételeibe és részesei lehetünk az ősi mester-tanítvány életekre összefonódó kapcsolatának.

A lebilincselően izgalmas regény egy földrészeken átívelő, hatalmas szerelmet tár az olvasó elé. Az írónő, Szepes Mária nyomdokait követve ugyanolyan otthonosan mozog a keleti misztikában, mint a színházi élet varázslatos világában."

És egy-két értékelés még a könyvről "étvágygerjesztőnek":
 
"Ritkán írok értékelést, de ez a könyv nagyon megfogott. A könyv az élet két fontos témájáról, a szerelemről és spiritualitásról szól. Egy nap alatt olvastam ki, nem tudtam letenni."
 
"Izgalmas, lendületes, szövevényes szerelmi szál, lelki mélység és értékes spirituális tanítások. Bár a könyv regény formájában íródott, a spirituális része abszolút hiteles. A színházi világban nem vagyok túl járatos, így pluszban érdekes volt számomra ebbe a világba is belepillantani ilyen mélységben. Mélysége ellenére felemelő és örömteli, mint az igaz mesék. "
"Mennyit kerestem hogy vajon ki lehet ő? Én "véletlenül" találtam rá 4 hónapja. Köszönöm szépen, fantasztikus könyv. Eddig életem legjobb és legkedveltebb könyve. Gratulálok hozzá!!!! Csak ajánlani tudom!"  -  FB komment
 
A program ingyenes, várunk mindenkit szeretettel!