new.ashram.inauguration.1

Örömmel köszöntöttük Őszentsége Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Maheshwaranandajit, a Jóga a mindennapi életben® rendszer megalapítóját a Szatszang Jógaközpontban. 2017. június 12-ei, hétfői látogatása egyben azt is jelentette, hogy a Sri Alakhpuriji Siddhapeeth Parampara egy újabb helyen képviselteti az Isteni Fényt.

A jóga gyakorlatai az egészséget és harmonikus életet támogatják, de gyökerei a spiritualitásban rejlenek, melynek képviselője a jógamester.

A Mester szerepe a tanítványok vezetése és tudati felemelése a korlátozott személyiségből a kozmikus tudatba. Ahogy a sokat énekelt mantra is szemlélteti:

„Vezess minket a valótlanságból a Valóságba,

Vezess minket a sötétségből a Világosságba,

Vezess minket a halandóságból a Halhatatlanságba!”

A GURU szó összetételként való jelentése szerint a gu – sötétség, a ru – fény, a guru az a személy, aki saját tapasztalatából ismeri az egyéniség útvesztőjéből és korlátozottságából kivezető utat, s ehhez támogatását és áldását adja.

Gurur Brahmá, Gurur Visnu, Gururdevo Mahésvara

Guru szaksát Parabrahma, taszmai Srí Guruvé namaha.

(Hódolatom a Guru előtt, aki Brahmá, Visnu és Mahésvara,

A Guru valóban a Legfelsőbb.)

A Mester spirituális felemelő és megszabadító munkáját fejezi ki a Guru gítából a szöveg, mely a Mestert mint a tanítvány anyját és apját említi. A Mester mint atya a tudás, a bölcsesség adója, anyaként pedig áldást, energiát ad a folyamatos fejlődéshez.

Tvameva mátá, csa pitá tvaméva

(Te vagy az anyám, te vagy az apám)

Őszentsége Vishwaguruji az Alakhpuriji Siddhapeeth Parampara mesterláncának a guruja, aki fáradhatatlanul terjeszti a spirituális bölcsességet szerte a világon. Előadásai, szatszangjai, az általa inspirált békekonferenciák, humanitárius megmozdulások, környezetvédelmi kezdeményezések mind a mai kor emberének problémáira mutatott megoldások. A legnagyobb projektje a rádzsaszthán államban elhelyezkedő ÓM Ásram építése immár több mint 20 esztendeje folyik, s olyan spirituális központot teremt, mely egyedülálló a világon.

ashram.Swamiji.light