Különleges eseményen vehettek részt a spirituális keresők és jógagyakorlók pénteken, május 12-én. Mahamandalesvár Szvámí Vivékpurí zágrábi jógaoktatót, a Maha Nirváni Akhara spirituális szerzetesét köszöntötték a Nagyenyed utca 16. alatti Szatszang Központban. A látogatást követően Mahamandalesvár Vivékpurí Debrecenben tartott hétvégi szemináriumot Vishwaguruji Maheshwarananda Jóga a mindennapi életben® rendszere alapján mind elméleti témákban, mind egészségmegőrző és öregedés elleni (anti-aging) gyakorlatokkal.

 KAL5504

Mahamandalesvár Vivékpurí fogadása a Szatszang Központban tradicionálisan virágfüzérrel történt, az indiai hagyományoknak megfelelően. A pénteki ünnepségen megjelentek Mahamandalesvár Vivékpurí által recitált mantrákat és rövid előadást hallgathattak, melyeket a béke és harmónia megteremtéséért és a spirituális keresők és az egészségükért gyakorlók előrehaladásáért mondott el. A Központban megjelent vendégek és érdeklődők az új gyakorlóhelyen kaptak betekintést a Központ munkájába: humanitárius tevékenységeibe, könyvkiadási programjába, programszervezési aktivitásába, és speciális csoportokkal (pl. sportolók, idősek) végzett munkájába (lásd: ITT).

 KAL5514.b

Mahamandalesvár Vivékpurí beszélt a két alapvető tanítási módról, mely vagy a városban, vagy a békés elvonulással valósul meg. Mindezek visszavezetnek Adi Sankarácsarja tíz rendjéhez, melyben a szerzetesek aktivitását, munkáját a tartózkodási helyüknek megfelelően állította fel. A "purí" ághoz tartozók a városokban fejtik ki tevékenységüket, ahol a mindennapok stressz terheléséhez adnak hatékony segítséget az érdeklődőknek.